Min dotter

Jag har en dotter som fyllde 13 i Juni som tycker väldigt mycket om att sjunga och jag tycker naturligtvis att hon sjunger bra! : )
Här är en länk till hennes youtube sida där hon har lagt ut tre låtar:

http://www.youtube.com/profile?user=emeliien

Kommentera gärna där eller här : )


Ont i kroppen

Trots att det är ett tag sen jag slutade med Neupogen sprutorna har jag fortfarande svin ont i lederna :(
Den 4:e ska jag få en ny behandling som ska försöka "lura" ut stamcellerna och sedan får jag börja med de förbannade sprutorna igen!!
Jag kommer få ta blodprov varje dag för att se när "de vita" stiger igen och då är det dags att åka till Sahlgrenska och hoppas att de hittar stamceller.
Blodproverna får inte tas i arm vecken för de ska "sparas" så de kommer sticka mig på händerna och jag säger bara att det är tur att det finns Emlaplåster/salva... : )
Någon ny cvk kommer inte behövas och fast de kommer sticka mig så är det skönt att slippa den, skönt att inte behöva vara rädd för att få vatten på den när jag duschar och slippa ha en "klump" på bröstet som syns.
Fram till nästa vecka är det lugnt annars så jag ska passa på att göra ordning här hemma under de dagarna och kanske försöka gå ut och gå lite.

Hoppas alla har det bra!

Stamceller

Idag var jag återigen inne och skulle "plocka" stamceller men nu fanns det inga alls, innan så har de varit på väg att öka men nu har de slutat.
Så jag får göra en ny mobiliseringsbehandling som enligt läkaren på sahlgrenska  består av en cellgiftssort som jag har fått under sommaren men nu ska det vara dubbel dos!!
Risken för illamående är tydligen stor och jag HATAR att må illa : /
Jag hoppas att "mina" läkare i Uddevalla kommer på nån annan lösning!
Förra var ju väldigt mild i jämförelse och det kanske är det som är felet..
Hittar de inga då heller så tar de troligtvis benmärg från mig och tar stamcellerna därifrån om det finns tillräckligt, annars får de väl hitta nån donator.
Detta är mitt första bakslag under den här behandlingsperioden och jag tänkte förut att: där fick jag för att jag har varit positiv hela tiden!!
Men jag vill inte vara bitter och negativt inställd!!

Tröttsamma resor!!!

Jaha då har man varit nere på Sahlgrenska och vänt idag också :(
Ska tillbaka imorgon igen och jag får verkligen hoppas att det finn celler då!!
Börjar få ont av dessa bilresor och sittande i väntrum nu!
Annars mår jag bra : )

Sahlgrenska

Nu är jag faktiskt förvånansvärt pigg för att ha gått upp "mitt i natten"!
Taxin kommer kvart över fem så jag har ju tom lite tid att sitta vid datorn.
Ska väcka Emelie kl fem för annars är risken att hon inte kommer upp ordentligt!
Jag hoppas verkligen att det finns stamceller nu så jag slipper åka komma tillbaka igen!

Sahlgrenska

Igår åkte jag ju till Sahlgrenska men det fanns inte tillräckligt med stamceller så jag fick åka hem igen :(
Ska tillbaka imorgon istället och då hoppas jag att det finns så de kan samla!!
Annars gick det faktiskt ganska bra att gå upp tidigt men "besökte" sängen när jag kom hem : )

Sahlgrenska

Jag måste åka klockan kvart över fem imorgon bitti!! Hoppas jag hinner somna innan jag ska vakna..

Sahlgrenska

Idag när jag gick upp "ramlade" min cvk (centralvenkateter)ut! Den satt vid nyckelbenet och själva slangen i venen var 20cm också bara åker den ut!! hmm Men det är tydligen en till som har "tappat" sin för ett tag sedan. Det var en j-la tur att jag inte började blöda för blodet koagulerar inte så bra när trombocyterna är låga, vilket mina är.
Imorgon är det dags att "samla" stamceller på Sahlgrenska så jag får gå upp megatidigt och sätta mig i sjuktaxin vid halv sex-sex!
Får de inte tag i tillräckligt blir det att åka hem och komma tillbaka nästa dag.
Det ska bli skönt när det är gjort men ännu skönare när allt är över!!
Nu när cvk:n är borta kan jag duscha utan att behöva skydda den OCH jag kan bada!! Synd att det är kallt i vattnet fast jag kanske ska utmana mig själv och hoppa i bara för att jag kan... : )

"Tarzan svingar sig till Skåne"

image7


Lianer och bananer. Emil Sigfridsson slår till med en ny Broadwaymusikal i Kristianstad musikalen om Tarzan, byggd på Disneyfilmen från 1999. Foto: CORNELIA NORDSTRÖM


                                                   Tarzan svingar sig till Skåne

  

Efter den ungdomliga storsuccén med "Aida" av Elton John och Tim Rice på Kristianstad     teater presenterar nu Emil Sigfridsson nästa projekt - Phil Collins musikal "Tarzan".


Skandinavienpremiären på denna musikal blir 16 februari på Kristianstad teater i Åsa Bratts regi och med koreografi av Caroline Sjöfors.
Musikalen om Tarzan hade premiär på Broadway i New York förra året och har därefter spelats i holländska Haag. Kristianstad blir alltså trea i världen att spela denna spektakulära scenversion om den legendariske djungelfiguren.
Med i föreställningen finns de Grammybelönade sångerna från Disneys animerade film från slutet av 90-talet samt en rad nyskrivna låtar.

Från Expressen


Ont i kroppen

kan man få när man tar sprutor som "hjälper" benmärgen att producera vita blodkroppar och jag har verkligen ont i lederna.
Men de hade minskat igår och det är väl förra veckans behandling som är orsaken, jag vet inte om min kropp är ovanligt seg eller om det är normalt att det tar en vecka innan de cellgifterna gör verkan?
Nu är jag i alla fall troligtvis på väg uppåt och det är nog därför det gör ont, har tagit dem sen i Måndags och ska nog fortsätta ett par dar till!
Hoppas bara att jag ökar så mycket som läkarna vill och att de hittar tillräckligt med stamceller.

Dagliga prover

Nu får jag ta blodprov varje dag för att se när "de vita" är uppe i 30-40, då är det dags för "skörd".
Får väl gå upp kl fyra på morgonen när jag ska dit för jag ska vara där halv åtta och när jag beställer sjuktaxi vill de säkert åka vid sex.
Jag har mått ganska illa i två dar och det kan vara förra veckans behandling som är "boven", jag har i alla fall tagit en illamående tablett så får vi se om det släpper.

Våra djur

image4
Kaninen Nemo och Amy

image5
Pysen

image6
Recina

image7
Miramis                                                                                                                   


image6
och Randie

Skogspromenad

Jag har varit ute och gått i skogen och plockat björnbär med min kompis idag.
Det var första gången jag var där i på flera månader, förra året gick jag där med grannens hund Cadden varje dag!!
Jag saknar verkligen den tiden, de flyttade till hus i våras men vi har fått "lånat" honom ett par gånger och han är såå underbar.
Han har dock varit ganska gnällig när han har varit här och varit som lim på mig, han känner väl att nåt är fel men kan inte förstå vad...
En gång hämtade vi honom två dar innan jag skulle "in" och sen skulle han vara kvar och "passa" Emelie ett par dar men hans husse fick komma och hämta honom för han bara gnällde, stackarn!
Vi ska åka och hälsa på honom idag om de är hemma!

Så här ser han ut image3

Provtagning

Var inne på sjukhuset idag och lämnade blodprov ifall jag skulle behöva blod eller trombocyter men allt var bara bra så jag fick åka hem direkt : )
Jag blev glatt överraskad när de sa att mina "vita" var på 3,2 eftersom de har varit nere på 1,6 i två veckor!
så nu har jag ganska bra immunförsvar i alla fall och på Måndag ska jag börja ta sprutor som hjälper dem upp ännu högre.
Jag ska upp till 30-40 för att de ska kunna samla stamceller, risken är väl stor att jag får en j-la massa värk under tiden men det får jag tåla...
Det värsta med det hela är ju att man inte känner när man är "låg" och kanske utsätter sig för massa bakterier tex i affärer.
Jag får ju inte äta snabbmat eller plockgodis när jag är "låg" men hur ska jag kunna veta när jag är det?
Jag var ju livrädd idag att de skulle "låsa" in mig så det var nästan på gränsen att jag sprang därifrån ifall de skulle ångra sig : )

RSS 2.0