Energi

Nu börjar energin komma tillbaka men blodvärdet sjunker hela tiden så jag får passa på att städa när jag har fått blod vilket jag har behövt två ggr i veckan.
I Måndags tog jag prover här i Brastad och på eftermiddan ringdeen sköterska från dagvården i uddevalla (där jag brukar gå) och hon sa att hb var nere på 73 så jag skulle komma på tisdan för påfyllning.
När jag kom dit dan efter mådde jag inte så bra, de tog prover och efter ett tag kom en sköterska in och frågade om jag försökte slå världsrekord i lågt blodvärde, jag hade sjunkit till 60!! på ett dygn..hmm
Kände mig ju lite darrig och det susade i öronen samt mådde illa men jag trodde ju inte det var så illa, det blev tre påsar blod i vanliga fall får jag två påsar men de räknar att man höjs med ca 10 per påse och med två hade jag ju bara hamnat på 80 och kanske fortsatt sjunka 13 per dygn.
Normalt hb ligger på 120-160.

Här kommer en liten förklaring om blodets innehåll:

Vad har de tre blodcellerna för funktion?


Röda blodkroppar: Hemoglobin (Hb) i de röda blodkropparna transporterar syre till kroppens alla vävnader. Syret är nödvändigt för att producera energi till dagliga aktiviteter. Vid anemi (för få röda blodkroppar och Hb) får muskler och andra organ, även hjärtat, mindre syre, vilket bidrar till en ökad belastning på kroppen.

Vita blodkroppar: Vita blodkroppar är kroppens försvar mot infektioner och skadliga ämnen.

Blodplättar (trombocyter) : Blodplättar bidrar till att stoppa blödningar genom koagulation (stelning) av blodet.


Hemma!!

Nu har jag varit hemma i två veckor och det är underbart!! Har ju fått åka in till Uddevalla för att visa upp mig och ta prover. Fick blod och trombocyter i måndags och i fredags behövde jag trombocyter igen.
Har tid igen på Onsdag men jag tror att jag kommer behöva åka dit tidigare och få blod för jag är inte jättepigg.
Behöver ju tvätta och städa men jag har ingen kraft : ( och varje dag måste jag laga mat... Tänk att det kan va så jobbigt!
Skulle egentligen vilja sova men jag vill ju se första delfinalen sen, det ska bli riktigt kul att få se och höra Michael Michailoff i rutan igen!
Kramiss

RSS 2.0